Grækenland har alt hvad du ønsker dig! Sporaderne


Grækenland har alt hvad du ønsker dig! Sporaderne

Sporaderne er en øgruppe langs østkysten af Grækenland, nordøst for øen Évvia i Ægæerhavet. Den består af 24 øer, hvoraf fire er befolket: Alónissos Skiathos Skópelos Skíros

Skiathos

Den mest kosmopolitiske ø i Nordlige Sporader er virkelig et paradis på jorden med frodige fyrreskove og krystalklart azurblåt vand. På trods af den hurtige vækst i turismen her i de seneste årtier er øen stadig malerisk og uberørt og velsignet med mere end 60 smukt rene strande. Den mest berømte er Koukounaries, som er blevet udnævnt til den tredje smukkeste strand i Middelhavet. Når man tilføjer dens livlige natteliv, er det kun naturligt, at øen tiltrækker tusindvis af unge besøgende hvert år!

Sporaderne, Skiathos, Koukounaries Strand Foto: GNTO/Y. Skoulas

Lalária Beach

På den nordøstlige del af øen, er den slags strand, man kun finder en gang i livet. Imponerende hvide klippeformationer, små runde sten (som er hvad “lalaria” betyder på græsk), smukt rent vand og  “huleklippen”, der imponerende står på stranden, giver en smuk naturlig baggrund, der vil tage pusten fra dig. Bemærk: Du kan kun nå stranden med båd, der afgår, hvis vejret tillader det, fra Skiáthos havnen.

Lalaria Strand, Skiathos, Foto: GNTO/P. Merakos

Se mere: Skiathos

Grækenland har alt hvad du ønsker dig! Sporaderne

Skopelos

Iøjnefaldende landskaber; krystalklart vand og gyldne kyster; traditionel Pelion-arkitektur; robuste naturlandskaber og ren ø-atmosfære er hvad Skopelos byder på. Øen opnåede international anerkendelse, da Hollywood-producenter valgte den til at optage den berømte film “Mamma Mia!”, hvilket etablerede den som en feriedestination for rejsende fra hele verden.

Sporaderne, Skopelos, Hora, Foto: GNTO/ Y.Skoulas

Se mere: Skopelos

Grækenland har alt hvad du ønsker dig! Sporaderne

Alonissos – Det første undervandsmuseum i Grækenland!

Hverdagen her er fuld af nye oplevelser, fiskeri, vandreture, kano, kajak, dykning, fritid og daglige besøg på øerne i Europas største havpark! Den Nationale Havpark Alonissos og Nordlige Sporader er medlem af MedPAN (Netværk af Marine Beskyttede Områder i Middelhavet). Grundlagt i 2003 og finansieret inden for rammerne af det operationelle program “Miljø og Bæredygtig Udvikling”.

Alonissos – Peristera gammel skibsvrag: Siden 2020 har amatørdykkere og fridykkere haft mulighed for at besøge det første undervandsmuseum i Grækenland, det berømte skibsvrag af amforaer, der dateres  til det 5. århundrede f.Kr. og som er placeret på havbunden ved øen Peristera i Alonissos.

Sporaderne, Alonissos, Patitiri, Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Alonissos

Grækenland har alt hvad du ønsker dig! Sporaderne

Skyros-island

Uanset om du er en actionelsker eller desperat efter ubekymrede øjeblikke under solen, har Skyros en unik oplevelse at tilbyde hver enkelt af jer! Når du når øen, vil du støde på den maleriske havn i Linaria. Kun ti kilometer derfra finder du den smukke Chóra, der er bygget amfiteatrisk omkring en byzantinsk borg, der optager pladsen for den gamle borg (akropolis). Mens du går gennem de brostensbelagte gyder, kan man beundre de skyriske huse med deres unikke arkitektur.

Skyros-øen, Foto: GNTO Arkiv

Se mere: Skyros

Volos og bjergene i Pelion

Volos ligger 320 km nord for Athen og 219 km syd for Thessaloniki. Den moderne by, der er bygget nær stedet for det gamle Iolcos, dominerer regionen Magnesia. Seværdighederne i Volos er så talrige, at besøgende vil føle, at deres dag er mere end fyldt op. Uden tvivl er dette den mest imponerende del af byen, der er udsmykket ikke kun af fiskebåde og yachter, men også af en nøjagtig kopi af det gamle skib Argo, der er konstrueret ved at følge rapporter og gamle tekster. Det moderne Argo, et strålende bedrift inden for skibsbyggeri, vil fylde historieelskere med spænding.

De berømte tsipouradika i Volos: Når du besøger Volos, vil du helt sikkert passere forbi en tsipouro taverna, byens uovertrufne vartegn.

Se mere: Tsipouradika

Grækenland har alt hvad du ønsker dig! Sporaderne

Volos By, Foto: GNTO, Y. Skoulas

Se mere: Volos

Når du nævner Volos, er bjergene i Pelion det første rejsemål, man kommer til at tænke på. Pelion danner en naturlig grænse mellem distriktet Magnesia og Det Ægæiske Hav. Dets blide skråninger og let tilgængelige tinder gør Mount Pelion til et populært rejsemål for vandreferier og weekendbjergbestigere.

Pelion, Milies Train,Photo:GNTO/Y.Skoulas

See more: Pelion

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.