DEL GERNE


Grækenland – En livsændrende oplevelse


Grækenland – En livsændrende oplevelse

Grækenland er en rejse til den vestlige kulturs vugge. Her finder du oplevelser, som appellerer til alle dine sanser. Lige fra kulinariske oplevelser til den  græske antikke historie krydret med storslået natur, masser af smukke seværdigheder og sidst men ikke mindst krystal klart blåt hav.

Thessaloniki

 Thessaloniki har en befolkning på over en million og er den største by i den nordlige del af Grækenland. Studier viser, at Thessaloniki har været beboet siden forhistorisk tid, markeret med multikulturalisme, men alligevel er dens nutidige moderniserede stat charmerende sammenflettet med arkæologiske steder, byzantinske kirker og andre betydelige monumenter fra fortiden. Thessaloniki er en travl by på alle tidspunkter af dagen, men især om natten, når det bliver lysere og farverigt. Thessaloniki er udgangspunktet for at udforske den olympiske riviera, der kombinerer betagende natur, traditionelle landsbyer, smukke strande og lokal gastronomi.

Thessaloniki, Photo: GNTO/P. Merakos

See more: Macedonia, Thessaloniki, Central Macedonia/Thessaloniki, 48 hours in Thessaloniki

Grækenland – En livsændrende oplevelse

Pieria, Olympus Riviera Litochoro

Litochoro (90 km fra Thessaloniki) har altid været forbundet med udflugter til Mt Olympus, bjerget med oldgræske myter (“Gudernes Bjerg”). Denne maleriske by blev bygget efter Makedoniens traditionelle arkitektur, og variationerne af frodig vegetation omkring den forbedrer områdets æstetiske harmoni. Svøm på strandene ved Variko, Gritsa og Plaka (Litochoros oase); du finder overnatning på nærliggende campingpladser. Du kan dyrke alle mulige aktive aktiviteter her; canyoning, off-roading eller dirtbike-ridning, mountainbiking, klatring på Olympus-bjergsiderne eller Litochoro Sports Centres kunstige klatrevægge.

Litochoro, Photo: Compliments of Region of Central Macedonia

Se mere: Macedonia, Pieria, Litochoro, Central Macedonia/Litochoro

Platamonas

 

Byen bygget ved foden af Olympus er beboet af omkring 2.000 mennesker, som hovedsageligt beskæftiger sig med fiskeri og turisme. De første beboere kom fra Palaio Panteleimon, en traditionel bebyggelse i en afstand af 7 km, som er en attraktionspol med sin makedonske arkitektur og maleriske bygninger.

Palaios Panteleimonas, Photo: GNTO/S. Mourelatou

Platamonas er det mest populære turiststed i Pieria, i den sydlige del af regionen, på den Ægæiske kyst og nær Tempi. En del af Pierias lange kystlinje har mange kilometer strande, som kombinerer gyldent sand med småsten, danner bugter, har mange organiserede pletter og frie områder for svømmere og, vigtigst af alt, er de tildelt blå flag for deres kvalitet.

PLATAMON, Greece port with boats in sunset with cafes and shops, Platamonas (Greek) is a small touristic and fishermans village in Pireia, Central Macedonia

Platamonas, Photo: GNTO/Archive

Se mere: Central Macedonia/Platamonas

Grækenland – En livsændrende oplevelse

Unik grøn og blå kombination

Slap af og nyd den smukke natur, dykning i det krystalklare vand på den olympiske riviera, for at fylde dit sind og dit hjerte med uforglemmelige billeder og oplevelser: Methoni, Agios Giannis, Makrigialos, Pydna, Alikes Kitros, Kalivia Varikou, Gritsa, Plaka Litochoro, Leptokarya, Skotina Beach, Panteleimonas Beach, Platamonas, Nei Pori.

Nei Pori Beach, Photo: Compliments of Region of Central Macedonia

 

Der er mange grunde, der gør Pierias strande uovertrufne. Længden af strandpromenaden, det gyldne sand, det krystalklare vand, den unikke kombination af kystlinje og bjergrige landskab, det alternative landskab, nem adgang, faciliteter for små fartøjer, vekslen mellem stille og kosmopolitisk liv, mangfoldigheden af flora og fauna , udbuddet af underholdning, den traditionelle gastronomi, de mange forskellige tilgængelige aktiviteter, velorganiserede indkøbsmuligheder og rækken af byer spredt langs kysten.

Pieria, Foto: GNTO/Arkiv

Se mere: Central Macedonia/sea and sun

Grækenland – En livsændrende oplevelse


Bjergbestigning på Olympen – gudernes bolig 

Olympus’ vidunderlige natur med rig flora (over 1700 arter, heraf mere end 20 endemiske) og fauna (mere end 30 arter af pattedyr, 100 arter af fugle, 18 arter af krybdyr) efterlod de moderne grækere intet andet valg end at udråbe det til den første nationalskov i 1938. Olympus National Park har vidunderlige vandreruter, du kan følge i naturlige omgivelser med stor skønhed.

Throne of Zeus, Photo: GNTO/S. Antimanto

See more: Mount Olympus, Mountaineering on Olympus

Landsbyer på Olympen

De antikke græske guders bjerg, gemmer på adskillige små og uberørte landsbyer, placeret i  frodige grønne bakker, hvor stier krydser og vandrere mødes. Lad os introducere dig til de mest betydningsfulde landsbyer på den østlige side af Olympusbjerget: Dion, Litochoro, Ano Skotina, Palaios Panteleimonas, Palaioi Poroi.

Litochoro, Photo: GNTO/Archive

Palaios Panteleimonas, Photo: Compliments of Region of Central Macedonia

Skotina Village, Photo: Compliments of Region of Central Macedonia

See more: Villages on Mt Olympus

Grækenland – En livsændrende oplevelse

Dion

Dion er Makedoniens gamle hellige by, som ligger ved foden af Olympus-bjerget i 5 km afstand fra Pierias kyst. Det var det mest betydningsfulde tilbedelsessted i antikken, hvor ofringer til de olympiske guder plejede at finde sted. Det er her Kong Filip vandt slag og Alexander den Store ofrede før hans ekspedition til det persiske område. Området er kendt og meget besøgt for sit arkæologiske område. Gå ikke glip af den unikke udstilling, som du kan besøge i kælderen på Det Arkæologiske Museum.

Photo: GNTO/Archive

See more: Dion, Central Macedonia/Ancient Theater of Dion

Traditionelt køkken

En rejse gennem smag og aroma.

Det græske køkken er mere end blot “moussaka”, “souvlaki” og den berømte græske salat; det byder på en række lækre og sunde retter, der kan tilfredsstille både vegetarer og kødelskere. Hver region i Grækenland har sine egne traditionelle opskrifter! Alt sammen baseret på rene græske produkter og den enkelhed, der får storheden frem.

Photo: GNTO/P. Merakos

See more: Traditional Cuisine

 

 

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.