Fred, ro og rå natur i Vestsverige 


Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

Fedja Salihbasic er rejse-og livsstilfotograf. Hans Instagram-profil, Felecool, har næsten en halv million følgere fra hele verden, og her fortæller han med billeder, om verdens fjerneste egne, for han søger det uberørte, alt det som han mener vi skal pakke tasken og tage afsted for at opleve. Ifølge Fedja, behøver en fantastisk rejse med smukke oplevelser ikke nødvendigvis at foregå på den anden side af jorden. 

Så denne rejse gik til Danmarks naboland, Sverige. Fedja har med sin dragende stil, fanget et uberørt, smukt univers, som også er meget råt. 

Det er smukke Vestsverige som har lagt scenerne til hans billeder. 

Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

Felecool i Vestsverige 

Forårets første stråler varmer ikke helt endnu. Men solen skinner fra en klar, blå himmel og luften er ren. Vestsverige lokker med naturoplevelser ud over det sædvanlige og jeg har heldigvis husket et par solide vandrestøvler. 

Jeg har fået at vide, at jeg skulle huske de gode støvler og den varme trøje til denne tur. For det som Vestsverige er allerbedst til,- er hiking i uberørt, rå, helt afsindig smuk natur. 

Man får en følelse af at være alene, en del af noget større.

‘Der var virkelig ingen turister. Jeg var alene og der var en ubeskrivelig ro. Vestsverige er på en gang så smuk og uberørt, men også helt vild rå og nogen af de skove og områder som jeg oplevede, havde jeg stort set for mig selv. Nogen af småvejene jeg kørte ad, var som perfekte kulisser til en film, hvor naturen lever sit eget liv.

Det er rent og ægte. 

Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

Kroppefjäll

 

Kroppefjäll er et af Vestsveriges største naturreservater og naturen har mørke, kæmpestore fyretræsskove, smukke skovsøer og flere udsigtspunkter.

Jeg besøgte et lille økologisk landbrug, som dyrker grøntsager til udvalgte restauranter, så det er lækre råvarer de producerer. Patrick som er guide på Kroppefjäll Bed&Breakfast, tog mig på en fed tur gennem et uberørt skovområde. Det var i virkeligheden betryggende at have ham med, for der var ingen mennesker!

Køreturen fra Kroppefjäll til Ragnerud var på en gang afsindig smuk, men også lidt uhyggelig når den står så majestætisk og uberørt. Jeg var alene for alle pengene. Det er jeg heldigvis ret vild med, så for mig var det bare en fantastisk oplevelse. Det er meget sjældent at man kan få lov til at bare være sig selv. Hvor der ingen støj er fra biler eller fly. Der er bare ufattelig meget plads i Sverige, og man kan let råbe ud i luften – lige hvad man vil, for nul mennesker hører det. Og jeg råbte sjove ting!

Ragnerud Sø og skov

Ragnerud Vandringsdestination er en campingplads som ligger midt i skoven ved en sø. Der er flere legepladser og man kan bade, så jeg tror faktisk det er et godt sted til familier for børn. Selvom jeg besøgte dem uden for sæson, så var der et par familier, og man fornemmede at de bare hyggede sig og nød roen. Faktisk er det en fællesnævner for en tur til Vestsverige – roen. Der er ingen lyd eller lysstøj. Perfekt til mine billeder, men også for hovedet. Og hjerte. Man er lidt i en anden verden. Men man skal virkelig huske at pakke alt. Ikke kun tøj og sko, men også mad og drikke. Og guf. For der er langt til nærmeste butik. Man skal mindst køre 30 minutter for at nå en butik. Men man kan altid købe økologiske grøntsager, hvis man går helt kold. Så må man skylle et par gulerødder, slå stængerne op og bare se ud over en stille skovsø. Hvilket jo også er en slags guf… i hvert fald for mine øjne.

 

Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

Lidköping

Da jeg kørte fra campingpladsen efter verdens mest stille nat, så blev jeg stoppet af politiet. Det er ret sjovt. Ingen mennesker, men politiet var klar til at snuppe folk for spirituskørsel. Så selvom man tror og synes man er alene, så er der sgu nogen der holder øje. Selvom jeg et kort øjeblik blev lidt indigneret over at skulle blæse for alkohol, så gjorde det mig også glad og tryg. Men jeg grinede alligevel lidt da jeg kører derfra. For jeg havde nemlig ikke husket at købe noget at drikke med, så jeg drak vand til aften og vand til morgen. Det bonger ikke rigtig ud på noget.

 

Lidköping – Läckö

Husene er bare så fine og charmerende. Alle mulige farver. De er gamle og det er helt klart en ældre generation der bor her. Det virker meget ægte og uspoleret. Som om tiden er gået i stå. 

I Läckö overnattede jeg på et virkelig flot, nybygget hotel som måske mest af alt var det flotteste og meget imponerende Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset. Jeg tror mange skoler kommer her, for det var interessant. 

Fra mit værelse kunne jeg se Läckö Slot og søen og alt var meget smagfuldt indrettet. Selve bygningen er også ret flot og passer ind i den omkringliggende natur. 

Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

 

Restaurant Sjöboden

I Spikens Fiskehamn fik jeg super lækker mad på Restaurant Sjöboden. Jeg fik friskfanget fisk, grillet aborre og hvide asparges til forret. Spikens Fiskehamn er noget af det mest idylliske jeg længe har oplevet. Havnen er fyldt med små sejlbåde og en rigtig hyggelig stemning af folk der hygger sig.

Læs mere om Vestsverige her

 

Læs mere om Vest Sverige her

I bil

Jeg havde bil, hvilket er ret nødvendigt. For mange af de steder jeg besøgte, krævede at man kørte dertil. Og man skal holde tungen lige i munden på de svenske småveje. For det første er det let at køre forkert og mange steder kørte jeg af grusveje, hvor der kun var plads til en bil. Jeg synes det var mega fedt. Helt alene og bare opleve. Der var så mange steder jeg blev nødt til at stoppe og og tage billeder. 

Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

Kinnekulle

Kinnekulle er egnens vartegn. Det vil jeg kalde det, for alle dem jeg talte med, fremhævede Kinnekulle. Det er en lille Grand Canyon. Det beskriver det nok bedst. Så forstår man også hvor utrolig flot det er. Så jeg forstår godt de lokales begejstring. Jeg var selv begejstret. Fordi jeg var der i foråret, så var der ramsløg overalt. Så på mine ture gennem de smukke skove, var skovbunden broderet med grønne, fine, velduftende ramsløg. 

Læs mere om Vestsverige her

Hellekis Kök & Trädgårdscafé

På den fineste lille cafe Hellekis Kök & Trädgårdscafé fik jeg en skøn frokost. Her var flere turister som kom forbi for at spise lidt, drikke kaffe og handle lidt loppevarer fra drivhuset, hvor man kunne finde nogle sjove små ting. Jeg tror det er et yndet mål for ældre mennesker. Jeg så mange der i grupper gik og sludre og hyggede sig.

 

Lugnås Qvarnstengruva 

Hvis man skal se noget cool, så må det være Lugnås Qvarnstengruva, et gammelt stenbrud. Det MÅ være en hver filminstruktørs drømmescene. Så råt og fedt. Men også vildt smukt. Her skal man ud af bilen og vandre, for der er mange instagramvenlige billeder. Det var vildt fedt. 

Fred, ro og rå natur i Vestsverige 

Vestsverige som rejsemål

Jeg synes det er en unik oplevelse at få lov til at vandre gennem Vestsveriges imponerende skove og naturarealer. Det er som ingen andre steder. Det virker som et fjernt land, og så er det bare lige på den anden side af vandet. Skovene er dybe og mørke, stille og dragende.

Læs mere om Vestsverige her

 

Ultimativ fred og ro

Jeg elsker naturen og de svenske skove. Det er kæmpestort og anderledes. Ekstrem meget vildere end mange andre skove. Naturområderne er gigantiske. Skov så langt øjet rækker, uberørt og råt. Så tæt på Danmark og alligevel så langt væk. Det er fred og ro. Det er kendetegnet for Vestsverige. Det er charmerende når man stadig på vores jord, kan få en fornemmelse af at være alene. Man kan ikke bare lige gå i en butik. Der er ikke noget støj eller lysforurening. Det er unikt. Det må være det perfekte sted til at gro kærlighed.

Felecool var inviteret af Turistrådet Västsverige

Felecool


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.