DEL GERNE


Din Guide Til Rhodos


Din Guide Til Rhodos

Rhodos er den ideele destination for alle rejsende året rundt, selv om vinteren, især for seniorer og digitale nomader på grund af dets Middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Temperaturen fra november til marts spænder fra mindst 6 ° C (42,8 ° F) til maksimalt 15 ° C (59 ° F), mens de regnfulde dage ikke overstiger 10 pr. Måned i gennemsnit. Den gennemsnitlige temperatur i august er 27 ° C (80,5 ° F). Rhodos byder på naturlig skønhed og dejlige strande. Det er også en destination, der har en lang og imponerende historie; Det er et sted, hvor det solide middelalderlige aspekt smelter sammen med det traditionelle græske. Bjerglandsbyerne der overser havbyerne, de arkæologiske steder, de middelalderlige monumenter og de kosmopolitiske resorts,  gør Rhodos populær og svær at modstå, selv for en krævende rejsende.

Rhodos havn, Photo: GNTO/ P. Merakos

Den middelalderlige by Rhodes – med ridderne som dine guider!

I hjertet af Rhodos, i den middelalderlige by, svæver en hjemsøgende og mystisk ånd gennem gaderne, der bringer dig tilbage til livet gennem århundrederne. Den berømte orden af Knights of Saint John of Jerusalem, Hospitalalers, har efterladt et uudsletteligt præg på øen. Hvis man går rundt i den altid livlige by, kan man næsten høre hestenes klaprende  hove og  hviskende stemmer fra en svunden tid.

Rhodos, foto: GNTO/ Archive

Din Guide Til Rhodos

Lokalt traditionelt køkken

Rhodes ‘køkken er rig på smage. Grundlæggende ingredienser, der bruges i øens opskrifter, er hvede og oliven takket være landets frugtbare grund, der letter dyrkning. Lækkert kød, frisk fisk og skaldyrbaserede retter samt en lang række desserter lavet med korn, olivenolie, nødder, frugter, honning og urter, sammensætter det unikke Rhodes ‘køkken.  Når du besøger øen Rhodos, må du ikke gå glip af chancen for at nyde deres lokale traditionelle retter! Snacke deres lækre appetitvækkere såsom Pitaroudia (stegte kikærter med hakket mynte, løg og tomat), Giaprakia (udstoppede vinblade), zucchini-bolder og udstoppede cyclenblade med linser.

 

Dolma, stuffed grape leaves with rice and meat on dark background, top view.

Giaprakia, Foto: GNTO/Archive

Din Guide Til Rhodos

For vinelskere

Rhodes lækre retter serveres med velsmagende lokale vine fra øens vingårde, hvis langvarige tradition stammer fra antikken. Vingårde producerer fremragende vin og er blevet internationalt anerkendt. Smag de hvide Moschato -sorter, der er kendt fra gamle tider, Athiri og Mandilaria (kendt som Amorgiano på øen), Moschato Trani og Asyrtiko. En anden vigtig kultivar er den hvide Muscat, der giver søde vine

Foto: Gnto/Archive

 

Souma fra Rhodes

Souma er et dodecanesisk alternativ til Ouzo eller Raki, som vil forbløffe dig! Rhodes er den hovedsageligt lavet af drue Marc og vin, hvilket gør Rhodian Souma så speciel. Du finder Souma overalt på restauranter eller endda på caféer.

Foto: Gnto/ Archive

Se mere: Rhodes, The medieval town, Local cuisine, Wines of Rhodes, Souma from Rhodes

Elskede destinationer og strande på Rhodos

Lindos

Lindos er blandt øens mest karakteristiske og traditionelle landsbyer. Fra det øjeblik du sætter fod i denne maleriske landsby, vil du føle at du går ind i en anden tid, betaget af dets intense aromaer, farver og lækre lokale produkter. Noget der bestemt også vil lokke er dybe blå, magiske bugt, der spreder sig lige under den.

Lindos Acropolis, Foto: Gnto/ P. Merakos

Vilde landskaber

Glyfada

Dette er et idyllisk sted at opdage skønheden i naturen og slappe af,  lige præcis de hvor de grønne af træerne slutter sig til havets blå farver. Det er et tilflugts sted fra mængderne og ligner en øde ø. Glyfada er hovedsageligt populær blandt eventyr lystne turister, der ikke er bange for at gå af  klipperne, der gør det vanskeligt at nå det krystalklare hav.

Foto: Gnto/Archive

Din Guide Til Rhodos

 

Til dig der elsker at surfe

Prasonisi Prasonisi,

på den sydlige spids af Rhodes, er sandsynligvis den mest imponerende strand på hele øen. Dette skyldes, at det faktisk er en holme, der er forbundet til fastlandet med to bugter dækket med blødt sand. Dens sublime naturlige skønhed og de stærke vinde, der blæser her, har gjort det til et mødested for windsurfers.

Rhodes Prassonisi, Foto: Gnto/ P. Merakos

Foto: Gnto/ P. Merakos

Anthony Quinn Beach

Stranden, der vandt filmstjernen  Anthony Quinn hjerte, fortjener med rette sit navn. Han var knyttet til den lille maleriske Cove Beach efter flere scener af den velkendte film “The Guns of Navarone ”, som han medvirkede i, blev filmet der. Med dets fortryllende smaragdfarvande og de omgivende høje fyrretræer minder det om en vintage postkort.

Anthony Quinn Beach, Foto: GNTO/ Archive

Instagram -strande

Elli

Denne kosmopolitiske strand i byen Rhodes er berømt, fotogen og derfor meget fotograferet. Det har fungeret som baggrund for mange velkendte græske film fra 60’erne. Det er en enorm strand, der starter fra caféen med samme navn og når byens akvarium. Det tiltrækker tusinder af mennesker til trinnene i den høje, imponerende dykkerplatform, som i årtier har fungeret som dets varemærke.

Photo: GNTO/ Militos

See more: Beloved Beaches of Rhodes

 

 

 

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.