Christel Pixis guide til Bornholm


Christel Pixis guide til Bornholm

Jeg har kommet på Bornholm i mange år, siden min første tur i 8. klasse og jeg bliver præcis lige så glad hver eneste gang jeg sejler ind med færgen i Rønne. Jeg bliver lige så bjergtaget af dens smukke klipper, natur og som regel altid solskin. Jeg har besøgt Bornholm på alle årstiderne, og min favorit er lige inden sommersæsonen går i gang. Nogle vil mene at alt er lukket, men det er slet ikke rigtigt.

 

Vi kom til Bornholm og skulle overnatte på Hotel Allinge og Stammershalle Badehotel, begge steder kan hver deres ting og opfylder forskellige behov, og det ene udelukker ikke det andet.Begge hoteller er medlemmer af Small Danish Hotels.

Jeg vil fortælle lidt om mine favorit steder at spise snacks, også lidt forskelligt om hotellerne og områderne de ligger i. Det er rart at have en bil på Bornholm, men det er absolut ikke en nødvendighed, slet ikke hvis du godt kan lide at cykle.

HOTEL ALLINGE

Hotel Allinge, ligger lige en vej væk fra Kysten en smule forhøjet så man kan se havet fra de øverste værelser. Hotel Allinge er et simpelt hotel, det kan det et hotel skal, der er rent og lyst og nogle rigtig gode senge,  og skal man til Bornholm og udforske og være ude hele dagen, og have et sted til familien, som ligger godt, så skal man tage til Hotel Allinge. De har en hyggelige lille have hvor man kan sidde ud og spise sin morgenmad. Alle værelser har også enten en lille forhave eller et stykke altan, så man kan tage sin kaffe med fra morgenmadsbuffeten og sætte sig der og vågne.

Book Hotel Allinge her

Oplevelser i Allinge området

Jeg synes man skal tage sin cykel og cykle en tur til Kalas i Allinge-Sandvig, her skal man sætte sig, og spise en hjemmebagt bolle med Gammel knas ost og drikke en kop kaffe, bagefter, hvis man har mod på en lille gåtur, så kan man gå Hammerknuden som er en trail på 7 km, som er vanvittig smuk. Går man den en sen eftermiddag, kan man se himmelen gøre klar til solnedgang, og undervejs møder du både heste og køer, når du kommer tilbage til Sandvig havn, skal du gå  ned til Basta Pizza en pizza truck lige der midt i havnen, 2 unge italienske gutter med styr på deres håndværk har åbnet her. Det er pizzaer med friske råvarer i sæson fra Bornholm og Italien, når 2 rigtigt gode køkkener mødes. Det kan smages i deres fluffy Napoli pizza, vi delte en ‘POTATO POTATA’ og en ‘BURRATA PREPARE YO’SELF’. Hånden på hjertet det er er en af de bedste pizzaer jeg har smagt i meget lang tid. Der var lidt kø, men det gik hurtigt. Kommer du i sommer sæsonen på Bornholm, så altid regn lidt kø med alle steder, sådan er Island-life og det er skønt. Jeg synes du skal sætte dig ned til vandet og spise din Pizza, og når æsken er tom, så hop i Østersøen og cykel i aftensolen tilbage til Hotel Allinge.

Christel Pixis guide til Bornholm

Vælger du at gå Hammerknuden tidligt så skal du slutte af hos Kalas med en kæmpe is, tag støvlerne af nede i sandet og nyd hver eneste bid, og  ja, kan du spise en til, så forstår jeg dig godt. Jeg spiste is der 2 dage i streg, og skulle jeg ikke hjem, så kom  jeg også en 3. dag. Både for isen, udsigten og atmosfæren.

Tejn  – Brødre Bageri, Brittas sauna og Penyllan Brewery

Næste morgen skulle vi videre til Stammershalle Badehotel, på vejen derned stoppede vi i Tejn, umiddelbart ville du køre forbi Tejn, fordi den har ikke al det billedlige som mange af de andre byer, men tag ej fejl, Tejn kan rigtig meget, her ligger nemlig Brødre Bageri, som hver dag har Pizza og Sandwich, men de har også en mandel croissant, som selv når man kommer sent på dagen, smager fuldkommen godt, det den kan er nemlig at den ikke er for sød, jeg synes du skal give den et skud. Tag den to-go, køb lidt lækkert med fra køleren også gå ned i Tejn havn, og lad dig ikke snyde af den høje mur, bag ved muren ligger nemlig en lille bitte strand, det klareste vand, og uanset årstid er det altid rart med lidt sauna, hernede står Brittas sauna, ring til hende og book en tid, som regel passer det med dagen efter, på vej tilbage kan du gå et smut ind til Penyllan Brewery,  enten køb øl med eller sæt dig ude i solen.

STAMMERSHALLE BADEHOTEL

Efter et par timer i Tejn havn tjekkede vi ind på Stammershalle Badehotel. Et sted som, det øjeblik man træder ind, giver følelsen af Badehotel og hér vil man gerne være. Flotte store vilde tulipaner på skranken og stribet tapet. Vi bookede bord til aftensmaden med det samme, også op ad trapperne til det øverste værelse, et perfekt lille værelse med det skæveste gulv, det dejligste lys, en stor fluffy seng og udsigt udover hele Østersøen. Et værelse man sagtens kunne ligge i hele dagen og kigge på havet. Fra værelset kan man se en lille stige fra klippen i havet, det er så man kan gå i vandet, så det skulle jeg selvfølgelig. Både morgen og aften.

Christel Pixis guide til Bornholm

Selvom værelset er rart, så synes jeg stadig man skal ud og udforske lidt. Når man er på denne del af øen, så er jeg vild med Helligdoms klipperne, de er også en del af Kyststi vandre ruten, det er ikke som noget andet, man forbinder med dansk, det hedder klippeøen af en grund, og det får du her på Helligdomsklipperne. Lån en cykel på hotellet, og tage en cykeltur ned til klipperne, tag evt en lille snack med og sid lige der på klippen og  bare nyd nyd nyd.

Da vi kom tilbage blev vi budt på lækker stempelkande kaffe i deres ‘lounge’, det hedder det nok ikke på et badehotel, men det var i hvert fald lækkert, og man kunne dufte at de var ved at bage brød til aftenens servering.

Book Stammershalle her

Nede i restauranten er der lyst og lækkert, med udsigt lige ud til havet. Vi fik 4 serveringer, som var lavet til denne dag, da menuen varierer ift sæson. 2 slag hjemmebagt brød, med 2 slags hjemmerørt saltet smør, friske østers, friske radiser, fantastisk fisk og kronen på værket (Nu er det  jo ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker kage og bagværk) Vi fik en pre-dessert, alle restauranter burde have en pre-dessert, vi fik Churros med mælkebøtte sukker, chokolade creme og vaniljecreme, så simpelt, så lækkert efterfulgt af en dessert med rabarber på 4 forskellige måder. Need I say more. Ja det gør jeg for kokken gemmer på en portvin, som ikke helt er en portvin, som du skal smage. Spørg om du må smage et glas af den hvide ‘portvin’.

Gourmetmiddag på Stammershalle Badehotel & Restaurant

Book Stammershalle her

Efter portvin gik vi en tur på klipperne lige udenfor, her satte vi os og ventede til solen var gået helt ned, man går aldrig galt i byen med en solnedgang på Bornholm. Næste  morgen stod jeg op med solen, jeg skulle have den solopgang med, som sker næsten lige ude foran vores værelses vindue. Så til mit favorit måltid på dagen: Morgenmaden, alt er hjemmelavet, alt fra marmeladen, 4 forskellige slags, til granolaen 2 forskellige slags, men også både hjemmebagt surdejsbrød og rugbrød, kogte æg, dejlig kaffe og frisk frugt. Jeg ville gerne køre fra den ende  af Bornholm til den anden bare for at få denne morgenmad.

Tak for nu Bornholm, vi ses igen til efteråret

Christel Pixi var inviteret til Bornholm af Small Danish Hotels

 

Christel Pixi


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.