DEL GERNE


Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern


Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

Sneglade ski gæster kan hvert år i østrigske Obertauern nyde godt af de snesikre omgivelser fra november og helt indtil maj. I år byder Obertauern på flere nyheder for områdets gæster, men især for dem, der ønsker sig vinteroplevelser udover det sædvanlige.

I Obertauern i SalzburgerLand –cirka 90 kilometer syd for byen Salzburg –kører skilifterne hvert år fra slutningen af november og frem til maj, og besøgende skientusiaster kan nyde de lange vinterdage på de perfekt præparerede pister. Obertauern er kendt for at være det mest snerige område i Østrig med masser af naturlig sne. En undersøgelse* foretaget af den berømte forsker i skiturisme, Günter Aigner, viser, at Obertauern er det skisportssted i Østrig med den mest regelmæssige mængde sne over en periode på 30 år –netop snegarantien var årsagen til, at The Beatles i 1965 valgte Obertauern som destination til at indspille filmen ’Help!’.

”I Obertauern er vi stolte af vores naturligt snerige pister og fantastiske skiforhold. Vores lokale oplevelsesudbydere er meget kreative og tilbyder mange unikke aktiviteter i sneen. I år har vi flere nyheder for alle, der har længtes efter en spændende skiferie i alperne, og vi ser frem til at vise de nye, anderledes aktiviteter frem for vores danske skigæster. Obertauern ligger jo omgivet af 100 kilometer pister i højder op til 2.313 meter over havet, og alle hoteller og lejligheder i området har ski-in/ski-out lige op og ned ad lift systemet med kun 100 meter til nærmeste pist. Så vores gæster kan altid nemt komme rundt og er garanteret en storslået udsigt og masser af gode stunder på ski,” siger Mario Siedler, CEO for den lokale turisme organisation i Obertauern.

Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

Guide til vinternyheder og sjove sneoplevelser i Obertauern i sæsonen 2021/2022:

Namaste eller Namaski?

Gennem de seneste år er kombinationen af yoga og skiløb blevet mere og mere populær, og som noget nyt denne vintersæson kan gæster i Obertauern nu dyrke yoga mellem turene på ski. Omgivet af sneklædte bjergtoppe med frisk luft i lungerne er aktiviteten, der har fået navnet Namaski, en helt særlig oplevelse.

Læs mere her

Flyv gennem sneen

Snowkiting eller kiteski, som det også bliver kaldt, er en udendørs vintersport, hvor skiløberen bruger en drage til at få fart og kraft til at komme over store hop. Sporten minder om kitesurfing, hvor man også bruger en drage eller et sejl til at lave tricks og komme frem på vandet. Som noget nyt i år kan man i Obertauern nu få lektioner i snowkiting af eksperten, Florian Schmaldienst.

Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

Læs mere her

Adrenalinkick på snowbike

Lær at køre på snowbike med Guinness rekord-mesteren Hermann Kock. Sporten opstod i midten af 1900-tallet og vokser sig stadig større og større blandt vintersportselskere. En snowbike er en lille cykel med en saddel og to ski i stedet for hjul og er et sjovt alternativ til klassisk skiløb.

Læs mere her

Krystalklar klatring

Når temperaturen daler, fryser Johannes Vandfaldet, der ligger cirka 40 minutters kørsel fra Obertauern, til is og skaber de perfekte forhold for isklatring. Omgivet af eventyrlige elementer og smukke omgivelser,er det en sjov og uforglemmelig aktivitet for vinterbesøgende og naturentusiaster at klatre op ad det frosne vandfald.

Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

Læs mere her

Obertauern set fra oven

Se Obertauern fra en helt ny vinkel!

Nyd udsigten over gletsjeren Kitzsteinhorn, bjergkæden HoheTauern, den glitrende sø Zell og meget mere på en helikopterflyvning hen over det snedækkede vinterlandskab. Helikopter chartervirksomheden Sennair tilbyder ture af 15-60 minutter for op til fem passagerer. Gå ombord i gourmet-og sightseeing flyvninger til for eksempel Annaberg med et kulinarisk pitstop ved Winterstellgut.

Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

Læs mere her

For de mindste:

Besøg Sneharen Bobby i Bobby Land

Obertauerns maskot, sneharen Bobby, har fået sin egen eventyrpark til stor glæde for små og store skigæster. Bobby Land åbnede oprindeligt i 2019 og er et perfekt sted for børn i alle aldre på familiens skiferie, hvor der både er Bobbys Monster Park, Bobbys Slalom og Bobbys Haunted House. I monster parken kan de allermindste skiløbere sige hej til Bobbys sjove venner, løse gåder og lege i iglo,ligesom de kan øve sig i at tage sving ned ad børnebanen i Bobbys Slalom. De lidt ældre børn kan køre på ski igennem Bobbys Haunted House –en uhyggelig, sjov og mørk hule med en mere vanskelig forhindringsbane.

Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

Læs mere her

Fang vinterferiens øjeblikke på kamera

Forevig skiferien med et mindeværdigt foto til albummet eller Instagram! Besøgde populære foto-spotsi Obertauern som Beatles-pianoet, Beatles-statuerne og billederammen #loveobertauerneller et af de nyeste skud på stammen i år; Panoramagyngen i Schaidberg og 360 graders udsigtsplatformen med teleskop i Hundskogel.

Sikkerhedsforanstaltninger vedrørende COVID-19

I Obertauern og resten af Salzburger Land følger man nøje den østrigske regerings tiltag mod COVID-19 for at sikre en tryg og sikker oplevelse for bådegæster og medarbejdere.

Læs mere om rejser til Østrig på Udenrigsministeriets hjemmeside

Om Salzburger Land

Salzburger Land er danskernes foretrukne skisportsdestination i Østrig. Regionen tæller blandt andet de populære rejsemål Obertauern, Zell am See-Kaprun, Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Salzburger Saalachtal og St. Johann in Salzburg. Salzburger Land råder over mere end 2.000 kilometer pister i alle sværhedsgrader og flere end 200.000 hotelsenge.

Læs mere om Salzburger Land her

Alpe-yoga og andre vinternyheder i østrigske Obertauern

 

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.