Vilde Idylliske Thy


Vilde Idylliske Thy

Man behøver ikke være den store naturelsker for at se at Thy er noget helt særligt. Her er vind i håret ved Vesterhavet, vild natur i National Park Thy, vovede surfere i Nr Vorupør, vakse ravfiskere i Agger og hverdags viljer og store drømme på SMK Thy i Doverodde.

Her får du vores bud på hvad du bare må og skal opleve på Syd Thy.

Her får du vores bud på hvad du bare må og skal opleve på Syd Thy.

National Park Thy

Tag på opdagelse i Danmarks største vildmark National Park Thy. Her er det virkelig vind i håret og vilde bølger fra Vesterhavet. Vild natur med sandklitter og klitheder og søer med det klareste vand. Skov så langt øjet rækker, både på den mørke ufremkommelig måde og smukke lysninger. Marker som skinner som guld i sommers solstråler og smukke heste der græsser, whats not to like! Her er alle muligheder for at lade sig forføre af naturen med div aktiviteter, om du så er typen der skal ud og lege alene Keld i Vildmarken, vil på krondyrs safari med bålmad,  eller hvad med en sanse safari, hvor du sover i shelters eller i høstakken.

Tjek alle aktivitets muligheder i National Park Thy ud her 

Vilde Idylliske Thy

Tag også forbi Lodbjerg Fyr, hvorfra du har en flot udsigt udover  Vesterhavet,  klitheden og de forrevne havklitter. Cafeen i fyrtårnet byder på kaffe og kage, og er et hyggeligt hvilested, hvis du har været frisk og været ude og vandre på de mange vandrestier i området.

Agger og Agger Tange

Agger er for cool, sådan er det bare. Beliggende i den sydlige del af National Park Thy, mellem sø, fjord og hav,  finder du denne skønne perle – fisker byen Agger med sine 381 indbyggere. Få en kop kaffe på Design Agger, hvor du også kan shoppe lidt lækker lokalt dims, eller smut i Heavy Agger og nap en LP med hjem. Spis en kæmpe softice fra Vesterhavs Hytten og snyd ikke dig selv for en af de smukke solnedgange over Vesterhavet. Kommer du en dag, hvor det har haft stormet og rusket godt op i havet, så kan du være heldig at se Agger ravfiskerne stå i vandkanten med deres kesere ( som deres net hedder) og brejle rav. Hop i en regndragt og join dem og kom hjem med rav i lommen ( eller i munden, som er der de gemmer det, da der ikke er lommer i regndragten)

Er du frisk på lidt kite/surfing eller hvilken som helst form for vandsport så er her selvfølgelig også mulighed for det. Agger er en del af Cold Hawaii, så slå et smut forbi Agger Surf & Events  som har al gear, instruktører og kurser.

Kør ud af Agger Tange og se den smukke fredede natur, aldrig har jeg set så mange svaner samlet et sted. Tangen er udpeget som som EU-Fuglebeskyttelsesområde og uanset om du er fugleelsker eller ej, så kan man ikke undgå at blive vildt betaget af scenariet her, som er det rene eldorado for fugle.  Ud over fugle, så kan du være heldig at se sæler og rådyr og noget du er helt sikker på at se er de søde græssende køer. Også er det også bare en vildt flot vej at køre på, med vand på begge sider, der er det perfekte billed til din Insta feed.

Få flere tips til Thy her

Vilde Idylliske Thy

 

Stenbjerg Landing Plads

Idyl og voldsomhed er i en perfekt blanding. Idyllen i form af de karakterisktiske hvide redskabshuse, fra tiden hvor her stadig blev drevet kystfiskeri fra stranden. Voldsomheden i blæsten og de massive bølger Vesterhavet for det meste vælter ind over stranden her, men som dog også kan vise sig fra sin milde og bilde side og ligge sig blik stille, hvor du trygt kan bade og nyde det tæmmede hav. Krydre det så lige med de smukkeste solnedgange, hvor pittoreske fiskerbådene ligger trukket op på stranden ….. waaauuuu siger jeg bare. Tag et tæppe og en flaske vin under armen og voila du har den perfekte aften.

Få flere tips til Thy her

Vilde Idylliske Thy

Nr. Vorupør

Den største og livligste af badebyerne i Thy. Her står den på sol, sand og surf. Nr. Vorupør er også en del af Cold Hawaii og faktisk er Nr Vorupør Europas 5 bedste windsurfing spot, så er du vild på et bræt, er det stedet at være. Også er det flot og underholdene at se på for os, der holder os inde på land. Fiskeri er stadig en stor ting her, og dagligt landes der fisk på stranden, hvor fiskerbådene bliver trukket op af hydraulisk spil. Der er også masser af muligheder for dig, der selv vil hive dagens fangst ind. Smid krogen i fra molen elller tag ud med en båd til Det Gule Rev. Vil du hellere bare se på fisk og måske røre en haj, så er Nordsø Akvariet noget for dig. Her er  stort haj bassin og tunnel samt 14 bassiner fyldt med specielle og sjældne fisk. Også skal du selvfølgelig også her i Nr Vorupør fange en smuk solnedgang fra  den hyggelige strandpromenade, hvor du også finder lidt restauranter og cafeer.

Se mere om Nordsø Akvariet her 

Få flere tips til Thy her

SMK Doverodde

Statens Museum for Kunst har en filial i Thy, nærmere betegnet i Doverodde, som ligger smukt ved Limfjorden. Her finder du kunst i det gamle pakhus og Købmands gården. Her drømmes store drømme for fremtiden. Og lige nu kan du se Hverdagsviljer. Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975

2020 markerer 50-året for både Rødstrømpebevægelsen i Danmark og Thylejren: to skelsættende manifestationer, som ville gøre op med tidens institutioner og de eksisterende normer og konventioner.

Med udgangspunkt i de to oprør præsenterer SMK Thy udstillingen Hverdagsviljer. Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975.

Læs mere om SMK Thy her

Få flere tips til Thy her

Få mere inspiration til oplevelser i Danmark her

 

SE SENESTE ARTIKLER HER

Felecool


Følg mig her:

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.