DEL GERNE


Thessalien – en rejse fra antikken til i dag


For generel information om at rejse til Grækenland se her  og  her 

Om den epidemiologiske situation i Grækenland se kort her

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

Ifølge græsk mytologi er Thessalien landet for de mytiske centaurer, fødestedet for helten i den trojanske krig Achilles, faderen til Medicin Asclepius og det område, hvor kampen mellem titanerne og de olympiske guder fandt sted.

Pelion, Portaria, Foto GNTO, Y. Skoulas

Se mere: Thessaly

Larissa

Larissa en by, hvor gammel historie og lang tradition i landbruget møder den moderne måde at leve på. Områdets jord  er usædvanligt frugtbar: bomuld, korn, vandmelon, melon, tobak, grøntsager, vin er blot nogle af landets landbrugsprodukter. Tag hele vejen til Larissas travle centrum, med sit omfattende netværk af gågader. Eller hvad med en sen nat eller morgen shoppingtur. Shoppe til dig, din familie eller dit hjem, og slentre langsomt rundt i byens centrum. Kombiner din shoppingoplevelse med et besøg på det arkæologiske museum eller det historiske og folkekunstmuseum og det kommunale bibliotek. Når natten sætter ind, kan du opdage byens sprængfyldte natteliv i de mange barer, natklubber og musikscener. Du vil helt sikkert blive forelsket i det traditionelle thessaliske køkken: et stort udvalg af lækre kødretter, en samling af de bedste græske oste, vin og berømte Thessaliko tsipouro (tsipouro fra Tyrnavos).

Larissa-City Castle Foto: GNTO, Y. Skoulas

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

Larissa City, Koutsoupia Beach, Foto: GNTO/Y. Skoulas

Se mere: Larissa

Volos & Mountain Pelion

Volos & Mountain Pelion Volos ligger 320 km nord for Athen og 219 km syd for Thessaloniki. Den moderne by, bygget nær stedet for det gamle Iolcos, dominerer regionen Magnesia. Seværdighederne i Volos er så mange, at du som besøgende vil føle, at din dag er mere end fuld. Følg den brolagte Argonauts Avenue ved strandpromenaden og gå hele vejen til havnen på den vestlige side, ligesom lokalbefolkningen elsker at gøre, når de er i humør til en romantisk spadseretur med en fantastisk udsigt til det åbne hav. Uden tvivl er dette det mest imponerende hjørne af byen, der ikke kun er pyntet med fiskerbåde og lystbåde, men også af en nøjagtig efterligning af det gamle skib Argo, konstrueret ved trofast at følge rapporter og gamle tekster. Den moderne Argo, er en strålende bedrift af skibsbygning, som historieelskere vil finde spændende.

Παραλία πόλης.

Foto fra Volos City: GNTO, Y. Skoulas

Se mere her Volos

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

Når du nævner Volos, er Mount Pelion den første destination, man kommer til at tænke på. Pelion danner en naturlig grænse mellem distriktet Magnesia og Det Ægæiske Hav. Dens bløde skråninger og let tilgængelige toppe gør Mount Pelion til en populær destination for vandreelskere og weekend bjergklatrede. 

Pelion, Makrynitsa. Foto: GNTO, Y.Skoulas

Pelion, Milies Train, Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Pelion

Trikala

Lad os gå rundt i Trikala – en smuk by, som ligger i en afstand af 331 km nordvest for Athen og 215 km SV for Thessaloniki, og blev bygget på placeringen af ​​det gamle Trikki. Nymfen Trikki var datter af Pinios, ifølge mytologi. Asklipios, antikkens vigtigste læge, stammer herfra. Vi starter med det kulturarvsliste, traditionelle kvarter Varoussi, kendt for sine smukke smalle gyder og flerfarvede huse fra det 17., 18. og 19. århundrede. De fleste af byens ældste kirker er her. Fortsæt med en romantisk spadseretur langs bredden af ​​Lithaios -floden, som er en biflod til Pinios. Gå op til fæstningen, der tårner sig over bakken nord for byen. Der ligger den velbevarede Justinian -fæstning, der i dag byder på et rekreativt område. På den østlige side er byens emblem, et ur fra 1600 -tallet, der har lidt under ødelæggelse og er blevet restaureret flere gange.

Trikala, Aspropotamos Foto: GNTO, Y. Skoulas

Se mere: Trikala

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

Meteora og Kalabaka

Meteora er den største og vigtigste gruppe af klostre i Grækenland efter dem på Athos -bjerget. Stenklostrene er blevet karakteriseret af UNESCO som et unikt kulturarvs fænomen, og de udgør en af de vigtigste stationer på det kulturelle kort over Grækenland. Meteora blomstrede som et klostercenter mellem det 13. og 14. århundrede, da mange mennesker, der boede i de nærliggende områder, omfavnede den klosterlige levevis. For mange år siden var den eneste måde at få adgang til klostrene i Meteora ved at klatre. Dengang betød dette, at du skal stræbe efter isolation og forfølgelse af Gud. I dag betragtes dette som en alternativ aktivitet og den bedste måde at nyde det unikke i landskabet.

Thessalien, Meteora. Foto: GNTO, D. Iliadi

Udforsk Meteora monasteries 

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

Kalabaka

Ordet “Kalabaka” stammer fra tyrkisk og betyder “stærkt fort”. Den gamle by Aiginio, som blev kaldt Stagi (et navn, som Metropolitan kirken stadig bærer) i middelalderen, var placeret på samme sted. Den moderne by har store pladser, brede veje og en vel udviklet turisme på grund af sin placering ved siden af  populære Meteora.

Kalabaka Meteora. Foto: GNTO, D. Rozaki

Se mere: Kalabaka

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

Karditsa

Karditsa ligger 303 km nordvest for Athen og 228 km sydvest for Thessaloniki. Det er bygget tæt på bifloden til Peneus floden, i et område med perfekt beliggenhed mellem dal og bjergområdet (31.000 indbyggere). Dette er en af grundene til, at det er landdistriktet for Thessaliens produkter (bomuld, hvede og produkter til kvægavl) indsamling og distribution. Med sine to store pladser, den enorme park og smukke gågader og cykelstier giver Karditsa dig, som besøgende mulighed for både at komme rundt i byen til bens og på cykel og nyde dens skønhed.

Thessaly, Karditsa City, Photo: GNTO/Y.Skoulas

Thessalien, Karditsa, Plastira -søen Foto: GNTO, Y. Skoulas

Se mere: Karditsa 

Mountain Olympus

I efteråret kan Thessalien forbløffe besøgende med sine unikke farver og naturlige skønhed. For dem af jer, der ønsker at nå gudernes adobe, er der kun ét sted at være, Mount Olympus. Vidunderlig natur af rig flora (over 1700 arter, hvoraf mere end 20 endemiske) og fauna (mere end 30 arter af pattedyr, 100 fuglearter, 18 arter af krybdyr) efterlod de moderne grækere intet andet valg end at forkynde det som den første National skov i 1938. Hvis du vælger at gå på bjergbestigning på Olympus, vil du finde ud af, at det ikke kun er en guddommelig oplevelse, men også en mulighed, der dækker alle sværhedsgrader og udholdenhed. Vælg mellem den lette, mellemlang eller svær til farlig sti på gudernes bolig!

Mountain Olympus. Photo: GNTO, Archive

See more Mountaineering on Olympus

Thessalien – en rejse fra antikken til i dag

SE FLERE ARTIKLER OM GRÆKENLAND HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.