Salig luksus i Zambia

Nærkontakt med hvide næsehorn
Vi er knap ankommet til landet, før længslen efter første »game-drive« blev for stor. (Det vil sige at køre ud i naturreservatet med jeep for at se efter dyrene.) Efter kun et par timer kunne vi sætte flueben ved flokke af bøfler, elefanter, giraffer, vortesvin og marabustorke. Lige da vi vænner os til alle impalaerne, som spankulerer rundt om bilen, standser vores guide, Eliyah, brat bilen. Bevæbnede vagter kommer hen til os, og vi træder for første gang ud af bilen i naturreservatet. Noget, som egentligt er absolut forbudt. Men med vagter både foran og bag os, er vi trygge. Snart står vi få meter fra fem hvide næsehorn. Det er vigtigt hele tiden at stå i den rigtige vindretning, så de ikke får fært af vores duft. Pludselig kommer der yderligere tre næsehorn med beslutsomme skridt hen mod os. Vi bliver dirigeret til straks at stille os bag nogle væltede træstammer. Det kræver ikke større forhindringer, før næsehornene tvivler på, om de skal gå hen til os.
»Det er teenagere. I ved, hvordan de er: Nysgerrige,« ler Eliyah, da vores puls er så høj, at det dunker i hovedet. Han forklarer senere, at vi har set otte af Zambias i alt ti hvide næsehorn. Krybskytteri er et alvorligt problem, for næsehorns horn er hård valuta i Kina og Vietnam, hvor de anser det som potensforhøjende. Derfor er næsehornene bevogtet døgnet rundt. Aftenens game drive afsluttes med at skåle ved floddeltaet i solnedgangen. Med den lokale øl, Mosi, gin & tonic og snacks, inden vi tager tilbage til lodgen.

Luksus-lodge med respekt for dyr og natur
Vi har base på Sussi & Chuma, som er en luksus-lodge. Her er der intet, der ikke er bygget uden følelser og med respekt for naturen. Bortset fra receptionen er hele lodgen bygget på søjler. Ikke bare af sikkerhedsmæssige årsager, men også for at påvirke omgivelserne så lidt som muligt. Lodgen er lille og intim med kun 12 søjlebårne huse samt to private villaer. Rummene er lyse med et fritstående badekar langs den ene side og i midten en kæmpe seng med myggenet, som giver følelsen af at sove som en dronning. Og det gør man. Hvert rum har en stor terrasse, som vender mod floddeltaet. Et oplagt sted at slappe af efter en begivenhedsrig dag.

Om aftenen bliver middagen serveret udenfor med udsigt over Zambezi-floden. Heldigvis holder spray og lys myggene borte. Måltiderne indledes altid med suppe og hjemmebagt brød, og eksotiske dyr som antilope og impala er hovedret til nogle af de mange sydafrikanske vine, der står på menuen.

Download GoTraveling Gratis og læs mere 

icon_gplay icon_appstore

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X