På luksusekspedition i Botswanas vildmark

Anders Stoustrup 

”Det er meget normalt, at der går dyr på landingsbanen!”. Piloten kigger på os uden så meget som at blinke, inden at han fortsætter: ”Men så laver jeg først en lav overflyvning for at skræmme dyrene væk, inden jeg lander. OK?”.

Vi nikker en smule tøvende og få minutter efter stiger vores lille 12 personers propelmaskine til vejrs over Maun. Under os kan vi se byens huse blive erstattet af små, spredte hytter. Men snart bliver alle tegn på menneskelig aktivitet afløst af Kalahariørkenens uendelig, flade vidder. Et udtørret vandhul kommer til syne, og vi kan tydeligt se stierne fra de dyreflokke, der har vandret hertil på jagt efter det livgivende vand.

Der er ikke en dråbe tilbage i vandhullet, men gradvist giver ørkenen under os efter og bliver erstattet af mægtige oversvømmede græsenge. På de små øer kan vi skimte elefantflokke græsse mellem palmerne, og et sted passerer vi en enorm flok bøfler, der vandrer over de grønklædte sletter.

Book din rejse her.

icon_gplay icon_appstore

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X