Nordnorge – candyfloss lys og Crocodile Dundee

 

Personlig oplevelse
Vi starter vores rejse i Bø, nærmere betegnet Ringstad og i Huset på Yttersiden, som ligger smukt lige ned til fjorden og en lille havn. Karina og Ian er vores værter i Huset på Yttersiden, hvor de disker op med lækker, hjemmelavet mad lavet med lokale råvarer. Vigtigst af alt er, at der her er rigtig gode chancer for at se nordlys mellem september og maj. Det er en fuldstændig magisk oplevelse at stå der i det store, stille intet og se nattehimlen danse i grønne og lilla nuancer over de sneklædte bjergtoppe. Og med bål og et par glas rødvin holdes kulden væk.

Ian hjælper dig med at fange dine bedste billeder og indstille dit kamera helt rigtigt, så nordlyset ser lige så imponerende ud på dine billeder som i virkeligheden.

Crocodile Dundee
Dagen efter slår Ian til og viser sig som den helt store Crocodile Dundee, da ørnene i området nærmest kommer, når han kalder. Han har helt styr på, hvor de opholder sig, og der går ikke længe, fra han har spottet den første ørn, til han har tiltrukket den ved at smide fisk i havet. Ørnen nærmer sig i cirkler. Pludselig sætter den kursen mod fisken og kommer tæt på båden i høj fart, griber fisken med sine store kløer, og sætter kursen mod land, hvor den sætter sig og fortærer sit bytte.
Bo på Huset ved Yttersiden, som ligger med den smukkeste udsigt over fjorden og har bjerge og en fin lille havn lige udenfor døren.

I selskab med hvalerne
Spækhuggere, pukkelhvaler, vågehvaler og grindehvaler. Det er nogle af de hvaler, du kan få oplevelsen af at se på tæt hold i Andenes. Inden man tager ud med båden, giver de ansatte forskere hos Whalesafari os en god indsigt i hvalernes verden. Af sted på båden er jeg iklædt tolags uldent skiundertøj, fleece, skijakke, handsker, hue, halstørklæde og herover trukket i en isolerende heldragt fra båden. Vindblæste står vi alle og skuer ud over havet og forsøger at holde maven i ro på trods af de 2,5 meter høje bølger, mens vi håber at spotte hvalerne. Kulde, maverumlen og vind bliver dog glemt i det sekund, de første hvaler er spottet. Omkring 20 spækhuggere, der er på jagt efter føde, myldrer op fra havet lige ved siden af os. Det er et fantastisk syn, når de bryder havets overflade, og deres sorte og hvide farver kommer til syne. Og når to gode håndfulde pukkelhvaler vinker til os med deres store haler for at forsvinde ned i dybet igen. Vi er i hvalernes selskab i et par timer, inden vi godt forfrosne, men med store smil på læberne, kommer i havn igen.
Se mere på whalesafari.no
Rumskibet Aurora
En helt anden oplevelse man lige kan få med, er et besøg på rumskibet Aurora, hvor du kan få viden om deres forskning i nordlys. Mere hands on er deres simulation af en opsendelse af et rumskib. Her får man som gruppe tildelt forskellige roller og en mission om at lette og lande på en planet, indsamle data og få rumskibet med besætning sikkert tilbage på jorden. En sjov og lærerig oplevelse.
Se mere på romskipetaurora.no

Download GoTraveling og læs mere

icon_gplay icon_appstore

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X