Island – det eksotiske land i Norden

Interview med islandsekspert Karen Østerbye. Bliv hejst ned i en vulkan, få udsigt over lavastranden fra hesteryg, kom ind i en isgrotte, der er gravet ind i gletsjeren, og nyd de varme kilder i Nordisland. Det er noget af det, der gør landet til det eksotiske medlem af Norden – og nogle af islandsekspert, Karen Østerbyes, tips til Islands herligheder.

Hvad er det, der drager dig ved Island?

»Det er følelsen af at kunne se til verdens ende. Det er luften, det er vulkaner, der går i udbrud, og natur, man slet ikke kan styre. Der er så tude-smukt, uanset hvor man kigger hen. Og islændinge har en ydmyghed og respekt over for naturen. Så Island giver mig en indre ro, nærmest ligegyldigt hvad jeg laver deroppe. – Island er min mentale vitaminpille.«

 

Hvad er det specielle ved Island udover naturen?

»Det er den fandenivoldske mentalitet om, at det nok skal gå. Islændinge løser tingene, som de kommer. For tit bliver ens program lavet helt om, og man må være kreativ. Man må jo indrette sig efter vejrbetingelserne, når man bor på en ø midt i Atlanten.
I og efter 2008, hvor finanskrisen ramte Island særligt hårdt, og alt stort set faldt sammen, måtte islændingene dog arbejde med deres ukuelighed. Men de fandt bare på nye ting, og de har en ’op på hesten-attitude,’ der giver mig energi. På denne måde har de lært mig at tage tingene mindre tungt. En anden vigtig leveregel, som jeg har taget til mig, er at løse problemerne i den rækkefølge de opstår – hvis de overhovedet opstår. Det er bare spild af tid at bekymre sig på forhånd.«

Læs mere i GoTraveling 12, download gratis på din Iphone/smartphone- IPad/tablet

icon_gplay icon_appstore

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X