Gotland – svenskernes eget paradis

Visby – rosernes by
Du kan ikke tage til Gotland uden at opleve Visby. Byen er omringet af en imponerende mur, som stadig er ganske intakt, selv om den blev bygget i 1300-tallet. Netop derfor er hele byen UNESCO-mærket. Indenfor murene finder du små huse og roser overalt samt torve og ruiner, som er smukt belyste om natten. Derudover er der gode shopping-muligheder og en hel del barer og restauranter. Det her er nemlig et af de steder, svenskerne elsker at komme. Specielt i juli måned. Derfor er der i løbet af sommeren flere uger, som er fyldt op med events og fester.

Som Bornholm – med champagne på dansegulvet
Den første uge af juli er der ‘Almedalsveckan,’ der er som folkemødet på Bornholm. Den svenske af slagsen startede, da tidligere statsminister, Olof Palme, holdt tale i Almedalen. Siden er det blevet til en uge-event, hvor hvert parti har hver sin dag. Hele den uge er Visby fyldt med kendisser, politikere, journalister og PR-folk, og der er fuldt booket overalt på øen.
Uge 29 er det Stockholm-ugen, og der er flere, der sparer op et helt år for at tage til Visby for at sprøjte champagne over hele dansegulvet. Det er posh, det er show off, og det er fest hele ugen lang.

 

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X