Færøerne – forblæste, vilde og smukke

Midt i Nordatlanten ligger 18 øer, som er lige så smukke, som de er utæmmelige. Vores mest skjulte nordiske nabo, Færøerne, er en særpræget nation fuld af grønne fjorde, vilde vandfald og kulørte fiskerbyer
Den vilde pragt mærkes allerede inden, vi er landet. Færøernes eneste lufthavn ligger på øen Vágar i sydvest, og når flyet bryder med skydækket, fremkommer en klynge af smaragdgrønne klipper omgivet af bølger som bomuld. Færøerne er træløs, men har et surrealistisk grønt landskab, som er ridset op af fjeld. Og de inderste bugter giver ly til det minimalistiske fiskersamfund, hvis huse er malet i prangende farver.
Stædigt fjordterræn
Det er et yderst ensformigt terræn, hvor vi næsten hver dag er helt alene på vores vej. Både på snoede veje og i det grønne. På øen Streymoy leder en af de smukkeste ruter, en såkaldt ’Buttercup-rute,’ til en sandlagune. Rundt om den ligger byen Saksun, hvor huse med mos på taget ligger drysset ud. Ved kirken kan man se to biler, men ingen mennesker. Derimod er der får. Der er mange flere får end mennesker på Færøerne, og de er fritgående i fjeldene i store dele af året. Så fritgående, at de nærmest bliver vilde igen. Dog bliver de drevet ind i oktober.
Dem, der ønsker lokal mad, skal klart vælge lam, tørret fårekød, jomfruhummer, krabbe eller fisk. Her i Saksun findes dog ingen restauranter. I det hele taget er en færøsk by ikke ensbetydende med, at man kan finde en bid mad eller en kop kaffe. Færøerne mangler den type turismetilpasning, og undertegnede er glad for, at rygsækken er makket med ekstra vand og frugt. Samtidig er denne isolation en del af landets charme – at få alt det storslående for sig selv. Det er stille og tomt, og så alligevel ikke. Vinden bærer lyden af ​​rislende bække og vandkaskader fulgt af fårenes evigt monotone melodi.

Læs artiklen færdig i GoTraveling. Download gratis på:

icon_gplay icon_appstore

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X