5 musts i Sri Lanka

Bjerge, der fortaber sig i det blå. Grønne jungler. Hvide strande. Og bølgende te-plantager. Stort set alt, hvad man kan begære rent naturmæssigt, finder man i smukke Sri Lanka, der er rig på de mest fantastiske landskaber. Her er fem steder, man bør unde sig selv at besøge.

1. Musts

Sigirya Rock – Magisk løveklippe

Nærmest lige midt i landet – eller midt på øen, som Sri Lanka jo er – ligger Sigiriya Rock, også kaldet Løveklippen. En ca. 200 m høj klippe, der rager op som en kolos i det omkringliggende flade landskab. Som man kan se, selv på lang afstand, er toppen flad, og Sigirirya Rock har fået sin historiske betydning på grund af netop den egenskab. I det 5. århundrede opførte en af Sri Lankas tidligere konger, Kong Kasyapa, et palads på toppen, for han så stedet som en ideel fæstning, hvor fjender ikke lige kunne komme og overraske ham. Det blev til en enorm bygning med haver, springvand og kunst. Selv på den snoede trappe derop er der udsmykket, blandt andet med freskoer af halvnøgne kvinder – kongen var glad for damer og havde mere end 500 koner. Bortset fra nogle få af freskoerne, er det i dag alt sammen væk. Kun få murstøbninger er tilbage, men hvad der ikke er forsvundet, er udsigten, som må siges at være spektakulær. Ganske enkelt. Selv for Sri Lanka, der excellerer i udsigter, som kan give en åndenød af ren skønhed. Så turen derop af en trappe, der kræver gode benmuskler og endnu bedre nerver, er værd at tage. Og afsæt tid til at kunne nyde den 360 grader flotte udsigt længe.

I Sigiriya Rock kan du bo på: Sigiriya Village

Et roligt resort i smukke haver. Værelserne er store, og den rustikke spa har gode behandlinger. Og så ligger det kun fem minutters kørsel fra Sigiriya Rock.

Book din rejse her.

Se mere her: www.sigiriyavillage.com

Vil du se de sidste 4 musts, download GoTraveling 16 gratis på din mobil eller tablet/iPad.

icon_gplay icon_appstore

 

Din browser er forældet. Det har sikkerhedsmæssige sårbarheder og kan ikke vise alle funktioner på dette websted og andre websteder.

Opdater venligst din browser ved hjælp af moderne browsere (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X